11:00

Östers IF

Värnamo Södra FF - Östers IF 5-4 (1-4)

Stark vändning i årspremiären

Grabbarna gör en fysisk toppinsats och springer hem segern mot Öster efter 4-0 i andra halvlek.

I första halvlek har vi förtvivlat svårt i vårt passningsspel och de ideliga bolltappen gör att Öster har iniativet. Målen vi släpper till är liknande de mot Vinberg där vi inte är aggressiva och alerta nog mot duktiga fotbollsspelare. Två av målen idag kommer efter hörnor och det är ett tydligt tecken på att vi för ofta hamnar på hälarna i eget straffområde. I själva spelet är däremot vårt försvarspel mycket bra så det är just straffområdsspelet vi behöver skärpa till.

I slutet av första halvlek blir passningsspelet successivt bättre och det tas verkligen med in i andra halvlek som vi gör riktigt bra spelmässigt och när vi får in några mål höjs moralen och vi visar att vi är mycket vältränade efter all träning hela vintern.

Isac visar återigen hur viktig han är för oss och förutom de tre målen skapar han ytterligare ett antal frilägen. Inte minst orkar han 80 minuter med ideliga maxlöpningar och det ger ytterligare en dimension.

Premiär i Södratröjan gjorde Noah Egerhag, ny från Bors SK/Rydaholms GoIF, och han gjorde en felfri insats de 40 minuter han spelade och han var starkt bidragande till uppryckningen i andra halvlek.

Kul med seger mot ett mycket starkt motstånd men framförallt viktigt för gruppen att prestera som i andra halvlek.

MATCHFAKTA (2 x 40 minuter)